Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


HSM1 érdekességek

2008.11.14
A HSM a disney Channel legnézettebb filmje, ami azt jelenti, hogy a premierkor 7,7 millióan nézték.
A Sing Along verziót (Énekeld velük) egy nappal a TV premier után vetítették, ami abban különbözött az eredetitől, hogy a dalszövegeket feltűntették a képernyő alján (mint a karaoke-ban).
Kb. 1 hónappal, 2 héttel és 4 nappal később, március 10-én, volt egy "Dance Along" (Táncolj velük) vetítés is, amiben a színészek mutatták és tanították meg, a Get'cha Head In The Game és a We're All In This Together mozdulatait.
A filmzenét 5 nap alatt vették fel.
Zac Efron (Troy) énekhangját vegyítették, Andrew Seeley-ével, a film egyik zeneszerzőjével, ai szintén jelentkezett Troy szerepére. a Get'cha Head In The Game-t ő maga szerezte, és csak ő énekel benne. Zac igazából csak az erkély-jelenetben és a breaking Free-ben énekel. Ez azért van, mert a Zac Efronnak bariton hangja van, a producerek pedig tenor hangot képzeltek el a karakternek.
Charles Klapow, a film koreográfusa, volt az egyik kosaras-táncos.
Ashley Tisdale (Sharpay) párhuzamosan dolgozott a HSM-en és a "Suite Life Of Zack & Cody" második szezonján. Amiben egyébként Zac Efron is szerepel egy részben, Vanessa Hudgens pedig többen is.
A mobil csengőhang, ami miatt az egész osztály bűnetést kapott, a Start Of Something New dallama volt.
Az egész film, kb. 2 hetet foglal magába, mert mikor az első napon Sharpay megkérdi Troy-t, hogy mikor lesz a kosárlabda döntő, Troy azt feleli, hogy 2 hét múlva.
A film elején Troy tűzíjátékot néz Gabriellával. Zac Efron karaktere a Mindig nyárban, Cameron szintén tűzijátékot nézett a lánnyal, aki tetszett neki.
A megjelenés napján (2005. Május 23), több mint 400.00 db-ot adtak el a HSM DVD-ből.
A filmet, Salt Lake City-ben, a Utah-i, Murry-ben forgatták, míg a sztori az Újj mexikói, Albuquerque-ben játszódik.
Az összes dalt először felvették rendesen, majd a filmben bevágták őket, amire a szereplők rátátogtak. Az egyetlen kivétel, mikor Troy énekli Gaby erkélyén a Start Of Something New-t.
Mikor Kelsi a dalok közben zongorázik, valójában nemis játszik.
A High School Musical Dance Along-ban, a színészek megmutatták a Get'cha Head In The Game és a We're All In This Together koreográfiáját.
Sharpay-nek szinte minden jelenetben másik táskája van.
Az utolsó jelenetben, Corbin Bleu-nak (Chad) igazából Troy és Gabnriella csókját kellett volna megzavarnia, de Corbin nem jól látta a jelzést, ezért Zac Efron és Vanessa Hudgens véletlenül csókolóztak
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.